Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

3 tips voor de financiering van je uitbouw

Een uitbouw plaatsen is niet in een dag gebeurd en ook de financiering is niet binnen een dag geregeld. Het is dus belangrijk om hier vanaf het begin bewust van te zijn. Een uitbouw is niet goedkoop en de aanschaf ervan is definitief. Je kan een uitbouw niet zomaar weg laten halen, dus eerst goed nadenken voor de plaatsing is erg belangrijk. Hieronder 3 tips voor de financiering van je uitbouw!

 

3 tips voor de financiering van je uitbouw

TIP 1: vraag offertes aan om de prijs in te schatten
TIP 2: houd rekening met een mogelijke vergunning
TIP 3: maak een totaalplaatje van de kosten

Wil je graag meer informatie over de financiering van je uitbouw? Dan kan je steeds terecht bij onze vaklui. Kom hier gratis en vrijblijvend met professionals in jouw buurt!

 

 

TIP 1: vraag offertes aan om de prijs in te schatten

Per woning is het natuurlijk verschillend wat een uitbouw gaat kosten en wat er precies nodig is. Een indicatie is altijd goed, maar om de financiering goed rond te krijgen is het aanvragen van meerdere offertes absoluut aan te raden.

Als je offertes aanvraagt dan worden deze specifiek gemaakt voor jouw woning en naar jouw wensen. Daarbij komen dus mogelijke extra kosten die in jouw situatie van toepassing zijn ook te staan. Je kunt daarna een betere inschatting maken van de mogelijke kosten van een uitbouw voordat je tot een akkoord komt met een professional.

Voorbeeld dakopbouw

 

TIP 2: houd rekening met een mogelijke vergunning

Bij het bouwen van een uitbouw zijn er meerdere regels, allereerst is het belangrijk om te kijken naar een eventuele vergunning. In sommige gevallen is het namelijk nodig om eerst een vergunning bij de gemeente aan te vragen alvorens vaklui beginnen te bouwen.

Het aanvragen van een vergunning gaat niet alleen gepaard met extra tijd (soms weken) maar kost ook geld. Deze kosten moet jij betalen aan de gemeente. De gemeente rekent ongeveer 2% van het totale bedrag van wat de uitbouw gaat kosten. Als een uitbouw dus €10.000 kost dan moet je €200 betalen.

De gemeente rekent leges bij iedere vorm van uitbouwen die niet vergunningsvrij zijn. Iedere gemeente mag namelijk een ander bedrag rekenen. Je kunt deze kosten dan ook meenemen in het financieringsplaatje van je uitbouw. Om deze leges te kunnen laten vaststellen heb je dus eerst minimaal 1 offerte nodig.

 

Dak maken uitbouw

 

TIP 3: maak een totaalplaatje van de kosten

Na het plaatsen van de uitbouw ben je er nog niet. Een uitbouw kan goed afgewerkt opgeleverd worden maar je kunt er ook voor kiezen om de uitbouw casco te laten opleveren. Dan zijn er vervolgens nog extra kosten die je moet maken. Denk maar aan de vloer, vloerverwarming, muurafwerking, ramen, …

Per uitbouw verschilt het hoeveel er al gedaan is bij de oplevering. Het is essentieel om dit goed na te vragen bij je aannemer en zo de extra kosten die bij de totale afwerking komen ook mee te nemen in de begroting. Vergeet deze kosten dus zeker niet.

 

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen