Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw balkon

Een balkon is een fijne toevoeging aan je woning. Zeker wanneer je geen tuin hebt en snakt naar een groen plekje dichtbij huis. Kan je een balkon plaatsen op een uitbouw? En is dat hetzelfde als een aanbouw balkon? Wij bespreken het in dit artikel.

Ontvang offertes op maat

 

Een balkon plaatsen op een uitbouw: aandachtspunten

Heb je een uitbouw keuken of woonkamer? Dan kan je een uitbouw balkon bovenop deze constructie bouwen. Enkele belangrijke aandachtspunten:

  • Laat de aannemer nagaan of de uitbouw het extra gewicht kan dragen.
  • Voorzie het balkon van goede tegeldragers en tegels om het gewicht beter te verdelen.
  • Een goed hek is eveneens belangrijk met het oog op valbeveiliging.
  • Andere technische vereisten, zoals isolatie bovenop het plat dak, kunnen speciale aandacht vergen bij de montage van de balkon uitbouw.

 

BELANGRIJK: laat je balkon op uitbouw plaatsen door een expert!

Of je al dan niet een balkon op je uitbouw kan plaatsen, is sterk afhankelijk van de technische mogelijkheden van je bestaande constructie. Vervolgens heb je ruime keuze uit verschillende materialen, afwerkingen,… om je balkon definitief vorm te geven. Let wel, vergeet niet na te gaan of je project binnen de regels van de wetgeving past en of je eventueel een vergunning moet aanvragen.

Balkon op uitbouw plaatsen? Neem dan gratis contact op met een expert actief in je regio en bekijk samen de mogelijkheden. Interesse? Start hier je aanvraag!

 

 

Bespreek je plannen met de buren!

Het vervaardigen van een balkon uitbouw is een intensieve klus. Bovendien kan het flink wat veranderen aan het uitzicht van jouw woning en dat van omliggende huizen. Bespreek daarom zeker tijdig je plannen met je buren en vraag toestemming. Zeker wanneer het ook de omwonenden aanbelangt. Het liefst voordat je een expert inschakelde.

 

Balkon op een uitbouw

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen