Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verschillen tussen een uitbouw en een serre

Is het verschil tussen een uitbouw en een serre voor jou niet glashelder? Logisch, want beide termen zijn nauw met elkaar verwant. Elke serre is bv. een uitbouw, maar niet elke uitbouw aan je woning is een serre. In dit artikel sommen we de belangrijkste verschillen tussen een uitbouw en een serre op!

Ga snel naar:
Verschil qua extra leefruimte
Verschil qua oplevertijd
Verschil qua totale kosten

Ontvang nu je offertes!

 

Verschil tussen uitbouw en serre qua leefruimte

Een uitbouw plaats je vooral om de leefruimte in je woning te vergroten. Het gaat om een volwaardige ruimte die optimaal geïsoleerd en afgewerkt is. Ideaal als verlengstuk van je woonkamer, als extra slaapkamer of badkamer, … In zo’n uitbouw kunnen meerdere ramen zitten, maar de basis is doorgaans gemaakt van hout of baksteen.

Een serre is volledig gemaakt van ramen en die zijn dan ook de basis van de constructie. Het gaat eerder om een losstaande ruimte die aan je woning wordt vastgeplakt. Je huidige buitenmuren blijven dus behouden. Daarnaast fungeert een serre minder vaak als een volwaardige leefruimte tijdens het hele jaar. Vooral in de lente en de zomer maken mensen gebruik van zo’n serre als link met hun buitenomgeving.

Een voorbeeld van een uitbouw:

Voorbeeld gemetselde uitbouw

 

Een voorbeeld van een serre: 

verschil serre uitbouw

 

Verschil tussen uitbouw en serre qua oplevertijd

Een serre is sneller opgeleverd dan een uitbouw. Bij het plaatsen van zo’n serre komt er vaak namelijk slechts 1 vakspecialist aan te pas. Daardoor neemt de plaatsing doorgaans slechts een paar dagen in beslag. Voor het bouwen van een uitbouw heb je meerdere specialisten nodig: een architect, aannemer, stukadoor, vloerbedrijf, … Het opleveren van een volledig afgewerkte uitbouw kan dus meerdere weken tot zelfs maanden duren.

Verschil tussen uitbouw en serre qua kosten

Het plaatsen van een uitbouw is arbeidsintensiever en vergt meer materialen en vakspecialisten. Logischerwijs kost zo’n uitbouw meer dan een serre. Voor een uitbouw mag je rekenen op minstens 1.500 à 3.000 euro per vierkante meter (afhankelijk van de grootte en de mate van afwerking). Een serre plaatsen dan weer vanaf 1.000 euro per vierkante meter (incl. afwerking).

Prijzen vergelijken voor jouw uitbouw? Een gespecialiseerd vakbedrijf komt graag bij je langs om jouw wensen te bespreken, de mogelijkheden van je woning te analyseren, … Daarna krijg je een vrijblijvende prijsofferte op maat. Start je aanvraag hier!

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen