Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Fundering

Ieder huis staat op een stevige fundering en dat is ook voor een uitbouw belangrijk. Het funderen van de plaats waar de uitbouw komt is de eerste belangrijke stap.

Er zijn diverse redenen waarom het belangrijk is om ook bij een uitbouw gebruik te maken van een stevige fundering (waarbij heipalen de grond in worden geslagen).

Verzakking en scheuren

Als een uitbouw geplaatst wordt op de normale ondergrond is het grootste probleem dat het kan gaan verzakken of scheuren. Een uitbouw is niet licht en het gewicht van een uitbouw kan niet op een normale ondergrond worden geplaatst.

Fundering beton storten

De 2 mogelijke funderingen voor een uitbouw

Er zijn eigenlijk maar 2 opties voor het funderen van een uitbouw, op palen of op beton. Het is afhankelijk van de plek in Nederland waar je woont en de ondergrond die daar aanwezig is.

Als jouw woning op een zandbodem staat dan is het slim om te gaan voor funderen met beton. Maar het funderen met beton bij klei- of veenbodems kan zorgen voor verzakking door de inklinking van de bodem. Bij klei- of veenbodems is het daarom handiger om te funderen met palen. De palen zorgen voor de diepte en deze ondergrond is stevig genoeg om de uitbouw te kunnen dragen. Het funderen op beton is een stuk goedkoper dan het funderen op palen door de extra arbeid die er nodig is bij het plaatsen van deze palen.

Het is zeker belangrijk om te kijken naar de opties voor jouw woning, want de fundering is daadwerkelijk de belangrijke basis voor iedere uitbouw. De afmeting en het gewicht van de uitbouw zijn ook factoren die bepalen welke soort fundering het meeste steun biedt in jouw geval. Het gewicht hangt vooral af van de materiaalkeuze die is gemaakt bij het ontwerpen van een uitbouw. Kies je voor een gemetselde uitbouw dan is deze een stuk zwaarder dan een van hout natuurlijk.

De heipalen worden geslagen met een compacte maar gespecialiseerde machine:
Heipalen slaan

Sommige type beton droogt al in 2 dagen (droogtijd fundering uitbouw):
Droogtijd fundering uitbouw

Nadat de palen geslagen zijn en het beton hard is kan het houten geraamte gebouwd worden:
Fundering is gestort

De extra kosten zijn het zeker waard

Het plaatsen van een fundering voor de uitbouw geplaatst wordt levert altijd extra kosten op. Maar deze kosten zijn het zeker waard. Als een uitbouw zonder fundering gaat verzakken zijn er nog meer kosten die komen kijken bij het herstellen van de scheuren of het rechtzetten van de uitbouw.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen