Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Fundering voor een uitbouw: 2 opties

Elke woning staat op een stevige fundering. Dat is voor een uitbouw niet anders. Bij het plaatsen van zo’n uitbouw zijn funderingswerken de logische eerste stap. Een vakbedrijf kiest doorgaans voor een fundering uit beton, maar in sommige situaties is een fundering met palen ook een optie. Een woordje uitleg!

Ga snel naar:
Fundering uit beton
Fundering met palen
Ontvang nu offertes

 

 

Voorkom verzakkingen en scheuren met een goede fundering!

Bij een uitbouw op de begane grond zijn verzakkingen en scheuren 1 van de grootste risico’s. Zonder een stevige fundering op maat van je uitbouw krijg je zeker met dergelijke problemen te maken. Met alle (financiële) gevolgen van dien… De funderingswerken voor jouw project zijn dan ook essentieel met het oog op een prachtig en duurzaam eindresultaat!

Advies over de fundering voor jouw uitbouw? Via onze offerteservice brengen we je gratis in contact met meerdere gespecialiseerde vakbedrijven. Start je aanvraag hier!

Fundering beton storten

 

Fundering in beton voor een uitbouw

Staat je woning op een zandbodem? Dan is een fundering met beton duidelijk de beste keuze. Doorgaans is zo’n betonnen fundering de meest aangewezen optie. Ook de afmetingen en het gewicht van de uitbouw spelen een rol. Bij grotere en zwaardere constructies (bv. een gemetselde uitbouw) is beton duidelijk meer aanbevolen dan een fundering op palen.

 

Fundering met palen voor een uitbouw

Naast beton is ook een fundering met palen mogelijk voor een uitbouw. Let wel op: dat is slechts het geval in specifieke situaties. Gaat het bv. om een klei- of veenbodem? Dan zorgen palen voor de nodige diepte en zijn ze stevig genoeg om de uitbouw te dragen. Zeker als het gaat om een lichtere, houten constructie (houtskeletbouw). Zulke heipalen slaat een vakbedrijf in de grond met een gespecialiseerde machine.

 

Fundering is gestort

 

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen