Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw financiering

Een uitbouw plaatsen is niet in een dag gebeurt maar ook de financiering is niet binnen een dag geregeld. Bij het plaatsen van een uitbouw is het belangrijk om vanaf het begin hiervan bewust te zijn.

Een uitbouw is niet goedkoop en de aanschaf daarvan is definitief. Je kunt een uitbouw niet zomaar weg laten halen, dus eerst goed nadenken voor het geplaatst wordt is erg belangrijk. Waar kun je aan denken?

Een offerte aanvragen om de prijs in te schatten

Per woning is het natuurlijk verschillend wat een uitbouw gaat kosten en wat er precies nodig is. Een indicatie is altijd goed, maar om de financiering goed rond te krijgen is het aanvragen van meerdere offertes aan te raden.

Als je offertes aanvraagt dan worden deze specifiek gemaakt voor jouw woning en naar jouw wensen. Daarbij komen dus mogelijke extra kosten die in jouw situatie van toepassing zijn ook te staan. Je kunt daarna een betere inschatting maken van de mogelijke kosten van een uitbouw voordat je tot een akkoord komt.

Voorbeeld dakopbouw

Houd rekening met een mogelijke vergunning

Bij het bouwen van een uitbouw zijn er meerdere regels, allereerst is het belangrijk om te kijken naar een eventuele vergunning. In sommige gevallen is het namelijk nodig om eerst een vergunning bij de gemeente aan te vragen alvorens er begonnen wordt met bouwen.

Het aanvragen van een vergunning gaat niet alleen gepaard met extra tijd (soms weken) maar kost ook geld. Deze kosten moet jij betalen aan de gemeente. De gemeente rekent ongeveer 2% van het totale bedrag van wat de uitbouw gaat kosten. Als een uitbouw dus €10.000 kost dan moet je €200 betalen. De gemeente rekent leges bij iedere vorm van uitbouwen die niet vergunningsvrij zijn. Iedere gemeente mag namelijk een ander bedrag rekenen. Je kunt deze kosten dan ook meenemen in het financieringsplaatje van je uitbouw. Om deze leges te kunnen laten vaststellen heb je dus eerst minimaal 1 offerte nodig.

Dak maken uitbouw

Maak een totaal plaatje van de kosten

Na het plaatsen van de uitbouw ben je er nog niet. Een uitbouw kan goed afgewerkt opgeleverd worden maar je kunt er ook voor kiezen om de uitbouw casco te laten opleveren. Dan zijn er vervolgens nog extra kosten die gemaakt moeten worden. De vloer moet nog gelegd worden (wil je daar ook vloerverwarming bij?), de muren gewit en de ramen moeten er nog in komen. Per uitbouw verschilt het hoeveel er al gedaan is bij de oplevering. Het is belangrijk dit goed na te vragen en de extra kosten die bij de totale afwerking komen ook mee te nemen in de begroting. Vergeet deze kosten dus niet.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen