Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakopbouw uitbouwen: werkwijze & prijs

Is een uitbouw op de begane grond geen optie in jouw situatie? Dan kan je natuurlijk ook aan de bovenkant van je huis een uitbouw maken. Zowel op een plat als een schuin dak kan je op die manier meer ruimte en licht creëren. Er zijn meerdere mogelijkheden qua vorm, afmetingen en stijl van zo’n dakopbouw. Hieronder ontdek je er meer over!

Ga snel naar:
Dakopbouw op plat dak
Dakopbouw op schuin dak
Kostprijs dakopbouw
Vergunning dakopbouw
Vraag nu je offertes aan

 

Dakopbouw op een plat dak

Bij een plat dak kan je kiezen voor een dakopbouw in verschillende soorten en maten. Het is bv. mogelijk om je plat dak te vergroten en er een schuin dak van te maken. Maar je kan het ook vergroten middels een extra uitbouw met een plat dak. Zo creëer je een extra verdieping op je huis.

Een dakopbouw zorgt in alle gevallen voor meer leefruimte. Als je er veel ramen in laat zetten, zal er ook een stuk meer licht naar binnen komen.

Interesse in een dakopbouw op je plat dak? Ontvang nu advies van meerdere professionals!

Dak uitbouwen

 

Dakopbouw op een schuin dak

Ook op een schuin dak kan je een dakopbouw laten plaatsen. Het kan een rechte dakopbouw zijn om zo ruimte te creëren om te kunnen staan. Maar ook een schuine opbouw is mogelijk. Zo verhoog je de ruimte, maar verandert de vorm niet. Meer en meer mensen kiezen voor een prefab constructie. Dat is goedkoper, praktischer en geplaatst in slechts enkele dagen. De hele constructie is namelijk van tevoren gemaakt in de fabriek en tot in de puntjes gecontroleerd.

Interesse in een dakopbouw op je schuin dak? Ontvang nu advies van meerdere professionals!

 

Kosten van een dakopbouw

Een dakopbouw komt gemiddeld flink goedkoper uit dan een uitbouw aan je woning. Je hebt bv. geen fundering nodig. Gemiddeld mag je rekenen op een kostprijs van 1.200 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

LET OP: dit is natuurlijk slechts een richtprijs per vierkante meter. Hoe zit het dan met de totaalprijs? Bij een dakopbouw op een plat dak ga je al snel richting de 25.000 à 30.000 euro. Bij een schuin dak liggen de prijzen eerder tussen de 5.000 à 15.000 euro. Vergelijk nu gratis meerdere totaalprijzen voor je project!

 

dakopbouw schuin dak

 

Hoe zit het met de dakopbouw vergunning?

Wil je een dakopbouw laten plaatsen? Dan is de kans klein dat die vergunningsvrij is. Het is dus essentieel om eerst naar je gemeente te gaan. Hoe je gemeente naar je aanvraag kijkt, hangt af van meerdere zaken. In welke mate wijkt jouw dakopbouw bv. af van de rest van je straat? Ook de nieuwe Omgevingswet speelt een rol. Laat je dus op voorhand goed informeren over de voorwaarden.

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen