Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw offerte: aandachtspunten

Als je een uitbouw wilt en van plan bent om eerst offertes op te vragen dan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden.

Het aanvragen van meerdere offertes is altijd handig want zo kun je een goede inschatting van de kosten maken. Bij het aanvragen van deze offertes zijn er verschillende factoren die meebepalen wat de kosten uiteindelijk zullen worden.

De grootte van de uitbouw bepaalt de prijs

Allereerst wordt er natuurlijk gekeken naar de grootte van de uitbouw die gewenst is. De hoeveelheid meters oppervlak bepalen voor het grootste gedeelte de prijs van de uitbouw. Een kleine uitbouw kost minder materiaal, minder manuren en dus ook minder tijd. Bij een grote uitbouw is het precies andersom en zal dat een grote kostenpost zijn op de offerte. Het is natuurlijk de bedoeling dat een uitbouw jouw woning vergroot maar het is daarbij wel handig om rekening te houden met de kosten daarvoor.

Naast de grootte van de uitbouw is ook de materiaalkeuze een onderdeel van de offerte. Niet alle materialen zijn even duur en makkelijk te verkrijgen.

Voorbeeld uitbouw bouwen

Een vergunning nodig of een vergunningsvrije uitbouw

Een ander belangrijk punt is de vergunning voor een uitbouw. Als je buiten de vergunningsvrije afmetingen wilt bouwen, dan mag dat maar heb je wel een vergunning van de gemeente nodig. Dit zal de kosten ook een stukje bepalen, want een vergunning kost geld. Per gemeente verschilt het bedrag dat gerekend wordt. Het is dus allereerst goed om na te gaan of je buiten de vergunningsvrije zone wilt bouwen en wat de kosten binnen jouw gemeente zijn.

De plaatsbepaling en functie van de uitbouw

Waar komt de uitbouw te staan en is deze plek makkelijk te bereiken? Ook dit zijn punten die bij het maken van een offerte meegenomen worden. Als de uitbouw aan een gevel wordt gemaakt of aan een woonkamer zijn hierbij andere technieken nodig en dus ook andere kosten aan verbonden. Een schuine uitbouw of een rechte uitbouw zijn ook verschillend in kosten (zie ook dakopbouw). Dit is afhankelijk van de plaats waar de uitbouw moet komen en is bepalend voor de functie van de uitbouw. Als het een keuken wordt, dan zal de uitbouw zich vlakbij de woonkamer bevinden. Het is hierbij belangrijk dat alles netjes wordt afgewerkt van binnen. Dit zorgt natuurlijk ook voor extra kosten op de offerte. Bij een garage is dit niet heel relevant en zullen de kosten dus ook minder hoog zijn. Ook omdat je voor goedkopere isolatie en materialen voor de afwerking kunt kiezen.

Extra kosten of voorbereidingen die nodig zijn

Natuurlijk zijn er ook altijd extra voorbereidingen en dus hogere kosten die per huis anders zijn. In sommigen gevallen is het leggen van een fundering nodig en zullen de kosten een stuk hoger uitvallen. Maar in andere gevallen moeten er bomen gekapt worden en ook dat is een extra kostenpost (meer over boom kappen). Houd er dus altijd rekening mee dat er extra kosten kunnen zijn. Dit is niet altijd het geval maar als je er zeker van wilt zijn, vraag je offertes aan en heb je snel zekerheid.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen