Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw offerte: aandachtspunten

Wil je zeker zijn van een prachtige uitbouw tegen een correcte prijs? Dan is het essentieel om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Als je geen appelen met peren wil vergelijken, moet je wel rekening houden met enkele aandachtspunten. Die overlopen we hieronder!

Ga snel naar:
FACTOR 1: afmetingen van de uitbouw
FACTOR 2: vergunningsplicht of niet
FACTOR 3: plaats en functie van de uitbouw
FACTOR 4: extra voorbereidingen

Vergelijk nu meerdere offertes!

 

FACTOR 1: afmetingen van de uitbouw

Vooral de gewenste afmetingen bepalen de prijs van de uitbouw. Een kleinere uitbouw vergt minder materiaal, minder arbeidskosten en dus ook minder tijd. Bij een grote uitbouw is het precies andersom. Maar let op: hoe groter de oppervlakte van je uitbouw, hoe lager de prijs per vierkante meter. Uiteraard moet je uitbouw je woning vergroten, maar je let dus wel best goed op de kosten die gepaard gaan met een grotere uitbouw. Idem met de materialen die je wil gebruiken.

Voorbeeld uitbouw bouwen

 

FACTOR 2: vergunningsplicht of niet

Een ander belangrijk punt is de vergunning voor een uitbouw. Als je buiten de vergunningsvrije afmetingen wil bouwen, heb je een vergunning van de gemeente nodig. Dit zal de kosten ook een stukje bepalen, want een vergunning kost geld. Per gemeente verschilt het aangerekende bedrag. Het is dus goed om na te gaan of je buiten de vergunningsvrije zone wil bouwen en wat de kosten binnen jouw gemeente zijn.

 

FACTOR 3: plaats en functie van de uitbouw

Waar komt de uitbouw te staan en is deze plek makkelijk te bereiken? Ook deze factor heeft een impact op de kosten voor je project. Een uitbouw aan de gevel is bv. minder duur dan een uitbouw aan een woonkamer. Bij die laatste optie zijn meer technieken vereist en ook een nette afwerking aan de binnenkant van je woning. Ook de kosten van een schuine of een rechte uitbouw zijn verschillend. Je vraagt daarom best naar de ideale locatie, vorm, … voor jouw uitbouw bij meerdere vakbedrijven.

 

FACTOR 4: extra voorbereidingen

Op elke offerte kijk je best goed na welke werken inbegrepen zijn en welke niet. Voor sommige projecten zijn namelijk extra voorbereidingen nodig die tot hogere kosten kunnen leiden. Denk bv. aan ingrijpende funderingswerken, het kappen van bomen, … Hou er dus altijd rekening mee dat er extra kosten kunnen zijn. En zijn er verschillen in de vereiste werken op de offertes die je ontvangt? Bevraag de vakbedrijven dan zeker naar deze afwijkingen!

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen