Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw garage

Er zijn verschillende redenen om een uitbouw te plaatsen. In bepaalde gevallen wil je extra leefruimte creëren, maar soms ben je op zoek naar een puur praktische invulling. Een uitbouw als garage is daarom ook een mogelijkheid. Op die manier kan je gedurende heel het jaar je wagen kwijt op een veilige plek. Lees in dit artikel meer over de mogelijkheden van een uitbouw garage!

Ga snel naar:
Voordelen uitbouw garage
Uitbouw garage: kosten
Isolatie in garage of niet?
Contacteer hier vaklui!

Uitbouw garage

 

Voordelen uitbouw garage

Er zijn diverse voordelen aan het hebben van een uitbouw garage. Zoals al reeds besproken: de veiligheid. Als jouw auto in de garage aan huis geparkeerd staat, is dat een stuk veiliger dan op straat. Er is veel minder kans op diefstal of inbraak. Daarnaast kunnen vandalen ook geen krassen op jouw auto aanbrengen of de banden lek steken.

In de winterperiode is het beter voor een auto (vooral elektrische auto’s, denk aan EV’s en hybride auto’s) niet teveel kou te verdragen. Ook daarom is een uitbouw garage ideaal. Je hoeft nooit meer te krabben voor je naar het werk gaat, de garage zorgt voor voldoende warmte om de autoruiten ijsvrij te houden. Verder ben je natuurlijk altijd gegarandeerd van een plekje ‘voor de deur’, omdat je jouw eigen garage hebt.

 

Uitbouw garage: kosten

In vergelijking met veel andere uitbouwen is een garage relatief gezien goedkoper. Een uitbouw garage heeft geen perfecte afwerking en isolatie nodig en dat scheelt natuurlijk geld. De kosten van een uitbouw garage zijn voornamelijk afhankelijk van de grote van de garage en dus van jouw auto. Je kunt rekenen op een bedrag van €950 per vierkante meter voor een uitbouw garage (tegenover €2000 euro per vierkante meter voor een uitbouw in de woonkamer). De kosten liggen dus een stuk lager in vergelijking met een uitbouw keuken of woonkamer.

LET OP: dit is slechts een richtprijs. Wil je graag een prijsvoorstel op maat ontvangen? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met vaklui in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

Isolatie in een garage: nodig of niet?

Vaak wordt er gezegd dat isolatie absoluut niet nodig is als het gaat om een garage of ander bijgebouw. Toch is het wel aan te raden om enige vorm van isolatie (goedkoopste variant) in de uitbouw garage te laten aanbrengen. Op die manier ben je zeker dat bepaalde zaken als je wagen, maar mogelijks ook leidingen niet bevriezen bij koude temperaturen.

 

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen