Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw garage

Een uitbouw om de leefruimte te vergroten is niet alleen de reden voor het plaatsen van zo een uitbouw. Soms is een uitbouw ook praktisch en zorgt het voor meer veiligheid. Dat is het geval wanneer je kiest voor een uitbouw garage.

Door te kiezen voor zo een garage kun je gedurende het gehele jaar je auto er veilig neer zetten en hoef je niet bang te zijn voor diefstal of vernieling. Daarnaast ben je altijd binnen een paar stappen bij jouw auto en hoef je niet de hele straat meer uit te lopen.

Voordelen

Er zijn diverse voordelen aan het hebben van een uitbouw garage. Zoals al reeds besproken: de veiligheid. Als jouw auto in de garage aan huis geparkeerd staat is dat een stuk veiliger dan op straat. Er is veel minder kans op diefstal of inbraak. Daarnaast kunnen vandalen ook geen krassen op jouw auto aanbrengen of de banden lek steken.

In de winterperiode is het beter voor een auto (vooral elektrische auto’s, denk aan EV’s en hybride auto’s) niet teveel kou te verdragen, ook daarom is een uitbouw garage ideaal. Je hoeft nooit meer te krabben voor je naar het werk gaat, de garage zorgt voor genoeg warmte om de autoruiten schoon te houden. Verder ben je natuurlijk altijd gegarandeerd van een plekje ‘voor de deur’, omdat je jouw eigen garage hebt.

Uitbouw garage

De kosten van een uitbouw garage

In vergelijking met veel andere uitbouwen is een garage relatief gezien goedkoper. Een uitbouw garage heeft geen perfecte afwerking en isolatie nodig en dat scheelt natuurlijk geld. De kosten van een uitbouw garage zijn voornamelijk afhankelijk van de grote van de garage en dus van jouw auto. Je kunt rekenen op een bedrag van €950 per vierkante meter voor een uitbouw garage (tegenover €2000 euro per vierkante meter voor een uitbouw in de woonkamer). De kosten liggen dus een stuk lager in vergelijking met een uitbouw keuken of woonkamer.

Isolatie in een garage: nodig of niet?

Vaak wordt er gezegd dat isolatie absoluut niet nodig is als het gaat om een garage of ander bijgebouw. Toch is het wel aan te raden om enige vorm van isolatie (goedkoopste variant) in de uitbouw garage te laten aanbrengen.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen