Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Opties

Als je een uitbouw wilt laten bouwen, kun je natuurlijk voor een standaard uitbouw gaan. Maar er zijn ook ontelbaar veel opties die je kunt toevoegen of kunt weglaten.

Een uitbouw komt per slot van rekening aan jouw woning te staan dus moet wel aansluiten bij de stijl en uitstraling, zowel binnen als buiten. Bij het ontwerpen van een uitbouw is het belangrijk om alle opties langs te gaan en te beslissen of dat bij jouw uitbouw toegevoegd wordt of niet. Bekijk ook de uitbouw checklist.

1) Fundering met beton of heipalen

Het is een optie maar het is zeker aan te raden, het funderen van de uitbouw. Afhankelijk van het materiaal en de grootte van de uitbouw is het relevant om een fundering aan te leggen. Er zijn twee opties voor het funderen van een uitbouw, op palen of op beton. Het is afhankelijk van waar je in Nederland woont en de ondergrond die daar aanwezig is. Het funderen op beton is een stuk goedkoper dan het funderen op palen door de extra arbeid die er nodig is bij het heien van de palen.

Heipalen slaan uitbouw fundering

2) De mate van afwerking

Je kunt een casco uitbouw laten bouwen maar ook een volledig afgewerkte variant. Een casco uitbouw is er een die zonder afwerking wordt opgeleverd. Geen ramen, geen verwarming, geen isolatie en ook geen vloer. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een casco uitbouw te laten bouwen en de rest van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Maar er zijn ook genoeg opties om dat te laten doen. Zo kun je bij een uitbouw kiezen voor stucwerk, zodat de binnenkant mooi en glad wordt opgeleverd. Ook kun je gaan voor het laten plaatsen van verschillende type kozijnen en deuren. Het leggen van een vloer (met eventueel vloerverwarming) en het plaatsen van verwarming is fijn om als extra optie te kiezen.

Vloer is gefreesd voor vloerverwarming

3) Hoeveelheid lichtinval

Kozijnen en deuren in een uitbouw zijn natuurlijk cruciaal, maar zijn relatief duur en zorgen voor extra kosten. Het voordeel is natuurlijk wel dat er zo veel meer licht binnenkomt en dat is vaak ook een reden voor een uitbouw. Kies je voor een uitbouw om extra lichtinval te creëren in huis? Dan is het zeker aan te raden een aantal kozijnen en deuren te plaatsen om het inderdaad binnen te krijgen.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen