Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw: opties

Wil je een mooie uitbouw aan je woning? Dan kan je voor een standaard uitbouw kiezen. Maar, wist je dat er nog veel opties zijn? Bij het ontwerpen van een uitbouw is het belangrijk om alle opties langs te gaan en te beslissen of dat bij jouw uitbouw toegevoegd wordt of niet. Wij overlopen hier 3 belangrijke aandachtspunten.

Ga snel naar:
1. Type fundering
2. Afwerkingsgraad
3. Hoeveelheid lichtinval
Offertes aanvragen

1. Type fundering

Een optie die we sterk aanraden, is het funderen van de uitbouw. Zo voorkom je verzakkingen van je uitbouw of scheuren in de ondergrond. Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Funderen met beton
  • Funderen op heipalen

Het funderen op beton is een stuk goedkoper dan het funderen op palen omdat er extra arbeid die er nodig is bij het heien van de palen. Welke optie je uiteindelijk het beste kiest, is afhankelijk van de omvang van je uitbouw, het gewicht en de samentelling van de bodem.

2. Afwerkingsgraad

Wat is de gewenste afwerkingsgraad van je uitbouw? Je hebt keuze uit een…

  • Casco uitbouw: dit type uitbouw wordt onafgewerkt geleverd. Er werden geen ramen, verwarming, isolatie of vloer voorzien. Je hebt dus nog alle vrijheid wat betreft de afwerking van je uitbouw en je kan ervoor kiezen om de werkzaamheden zelf uit te voeren.
  • Uitbouw op maat: zie je het niet zitten om zelf nog te klussen? Dan kan je je uitbouw ook naar wens laten afwerken. Denk maar aan een mooi, glad stucwerk, verwarmingselementen, smaakvolle ramen en kozijnen met isolatieglas, een schuifdeur, vloerbekleding naar keuze,… Eender wat jij wil, het is mogelijk.

3. Hoeveelheid lichtinval

Ten slotte is het belangrijk om even stil te staan bij de gewenste lichtinval in huis. Want licht is cruciaal in het bepalen van het ruimtegevoel in huis. Misschien is een lichtstraat wel iets voor jou, of wil je grote klap- of schuiframen integreren. Het is mogelijk!

 

Vertrouw op een ervaren plaatser!

Interesse in een uitbouw op maat? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ben je benieuwd waar je zoal op moet letten bij het kiezen van je uitbouw? Neem dan onze uitbouw checklist bij de hand! Vertrouw bij je keuze en ontwerp op de expertise van een ervaren plaatser. Die adviseert je graag over de verschillende mogelijkheden, de uiteenlopende materialen, afwerkingsopties,…  Zo ben je zeker van een mooie uitbouw op maat van je wensen!

Expert nodig? Neem gratis contact op via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen