Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw woning: 3 mogelijke situaties

Iedere woning is uniek en dat wil zeggen dat een uitbouw verschillende mogelijkheden heeft. Een uitbouw kan je zo laten ontwerpen dat die perfect bij jouw woning past. Elk type huis heeft namelijk z’n eigen verschillende opties. In dit artikel vind je 3 courante situaties en hoe een uitbouw mogelijk is per geval. Ontdek ze hieronder!

 

Uitbouw woning: 3 mogelijke situaties

SITUATIE 1: rijtjeshuis
SITUATIE 2: hoekhuis
SITUATIE 3: vrijstaand huis

Wil jij graag meer informatie over de mogelijkheden van een uitbouw voor jouw woning? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met onze vaklui. Start je aanvraag hier!

 

 

SITUATIE 1: rijtjeshuis

uitbouw achterkant woning

Bij een rijtjeshuis heb je slechts twee opties om een uitbouw te plaatsen: de voor- of achterzijde van je woning. Een uitbouw aan de voor- of achterzijde wordt vaak gebruikt om de leefruimte te vergroten en dus ook het comfort in de woning naar omhoog te halen.

Aan de achterzijde kiezen de eigenaars er vaak vaak voor om veel ramen te plaatsen om zo de lichtinval te optimaliseren. Dat zie je ook in het bovenstaande voorbeeld. Daarnaast bewaar je zo ook de connectie met de tuin. Een uitbouw aan de voorzijde gaat gepaard met minder ramen omwille van inkijk en privacy.

 

SITUATIE 2: hoekhuis

uitbouw zijkant woning

Heb je een hoekhuis of een twee-onder-eenkap? Dan heb je meerdere opties om een uitbouw te plaatsen. Net zoals bij een rijtjeshuis kan het aan de voor- en achterkant, maar ook aan de zijkant die vrij is. Vaak kiezen mensen er dan voor om een garage te plaatsen, omdat je dan je auto binnen kan rijden. Je denkt best wel goed na over de plaatsen van een uitbouw. Je neemt zo’n constructie namelijk niet zomaar weg.

 

SITUATIE 3: vrijstaand huis

uitbouw vrijstaand huis

Bij een vrijstaand huis beschik je over alle mogelijke opties voor de plaatsbepaling van een uitbouw. Alle zijdes van je woning zijn namelijk vrij en geschikt voor uitbouw. Het is dus ook een mogelijkheid om meerdere uitbouwen te plaatsen om zo de optimale ruimtes te creëren in je woning. Je let natuurlijk best wel op dat het geen allegaartje van verschillende uitbouwen wordt. Respecteer de stijl van je woning.

 

TIP: laat je bijstaan door een professional bij de plaatsbepaling en vormgeving van je uitbouw. Die weet perfect wat de mogelijkheden zijn en kan gericht advies geven op basis van jouw specifieke situatie. Je komt gratis en vrijblijvend in contact met vaklui via het onderstaande offerteformulier:
 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen