Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw woning

Iedere woning is uniek en bij iedere woning is een uitbouw op een andere manier mogelijk. Er zijn verschillende soorten woningen en ook verschillende bouwstijlen.

Een uitbouw kan zo ontworpen worden dat deze perfect bij jouw woning past. Bij een rijtjeshuis past een ander soort uitbouw dan bij een groot vrijstaand huis. De plaatsbepaling van de uitbouw is ook bij iedere woning verschillend, soms zijn er geen mogelijkheden maar in andere gevallen zijn er eigenlijk teveel aan mogelijkheden.

Een uitbouw aan de voor- of achterzijde: rijtjeshuis

Bij een rijtjeshuis heb je maar twee opties als het gaat om de plaatsing van een uitbouw, namelijk de voor- of achterzijde. Je kunt natuurlijk geen uitbouw aan de zijkant maken, tenzij je op het hoekhuis woont. Een uitbouw aan de voor- of achterzijde wordt vaak gebruikt om de leefruimte te vergroten en dus ook de comfort in huis te vergroten. Aan de achterzijde wordt er meestal veel gebruik gemaakt van ramen en deuren om zo licht vanuit de achtertuin binnen te laten komen. Daarnaast kan een uitbouw aan de achterzijde ervoor zorgen dat het gevoel van huis en tuin samenkomt. Een uitbouw aan de voorzijde gaat vaker gepaard met minder ramen in verband met inkijk. Het is fijner om aan de voorzijde van de woning wat meer privacy te hebben.

Uitbouw aan achterkant woning

Hoekhuis of een twee-onder-een-kap: meerdere opties

Eigenaren van een hoekhuis of twee-onder-een-kap hebben meerdere opties om een uitbouw te kunnen plaatsen. Net zoals bij een rijtjeshuis kan dit zowel aan de voor- als achterzijde maar is er altijd ook één zijkant die vrij is. Aan deze vrije zijkant kan natuurlijk ook een uitbouw geplaatst worden. Veelal wordt er bij een hoekhuis of twee-onder-een-kap gekozen voor een garage aan de zijkant van de woning. Dit omdat de mogelijkheid er is om de auto meteen de garage in te rijden vanaf de straat. Er zijn dus meerdere mogelijkheden als het gaat om de plaatsbepaling van een uitbouw. Denk daarom altijd goed na voordat je een beslissing neemt, een uitbouw haal je niet zomaar weg.

Uitbouw aan zijkant woning

Een uitbouw aan iedere mogelijke kant: een vrijstaand huis

De laatste optie is natuurlijk een vrijstaand huis. Bij een vrijstaand huis heb je eigenlijk alle mogelijke opties voor de plaatsbepaling van een uitbouw. Alle zijdes van het huis staan vrij en hebben dus de mogelijkheid om uit te bouwen. Vaak zie je dan ook dat er meerdere uitbouwen worden gemaakt. Als er nog geen garage in of aan het huis aanwezig is dan is een garage meestal de eerste keuze. Doordat een vrijstaand huis oneindig veel mogelijkheden heeft, is het wel lastig om een goede plaats te kiezen. Er zijn vaak namelijk meerdere plekken die wel kunnen, bij een rijtjeshuis is de keuze een stuk makkelijker want er is nou eenmaal een optie.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen