Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw zijkant woning

Je woning uitbouwen? Dat kan ook aan de zijkant van je woning! Er zijn verschillende redenen om hiervoor te kiezen. We overlopen ze in dit artikel.

Ga snel naar:
REDEN 1: plaats optimaal benutten
REDEN 2: extra woonruimte
Ontvang offertes op maat

REDEN 1: plaats optimaal benutten

Niet alle woningen hebben de mogelijkheid om een uitbouw te maken aan de zijkant van de woning. Woon je in een rijhuis? Dan is een uitbouw aan de zijkant onmogelijk. Heb je dus een mooie, (half)open bebouwing en wil je de plaats aan de zijmuur optimaal benutten? Dan kan dat met een uitbouw!

De meest voorkomende keuze in dit geval is een extra garage of carport zodat je wagen beschermd is tegen de verschillende weersomstandigheden. Een ander voordeel is dat je makkelijk vanaf de straat de garage kan inrijden.

REDEN 2: extra woonruimte

Een garage is echter niet de enige bestemming van een uitbouw aan de zijkant van je huis. Misschien is je woonkamer of keuken gesitueerd aan de zijkant van je woning? Dan kan je deze luxueus uitbreiden. Maak een extra bijkeuken, eetkamer, bureau of speelhoek voor de kinderen en creëer tegelijkertijd meer berg- en woonruimte.

Een mooie afgewerkte extra woonruimte is bovendien ook een heuse meerwaarde voor je woning! Kan je hierdoor een mooie open keuken realiseren? Of extra zonnepanelen plaatsen? Dan is dit gegarandeerd een bijkomende troef voor een (toekomstige) koper!

 

LET OP: heb ik een bouwvergunning nodig?

Je mag niet zomaar een uitbouw plaatsen! In bepaalde situaties moet je een vergunning aanvragen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je uitbouw hoger dan 5 meter is. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker het artikel vergunningsvrij uitbouwen.

Vertrouw op de expertise van een ervaren installateur! Ook een installateur is op de hoogte van de wetgeving. Bespreek dus niet alleen je project, maar bekijk ook de technische mogelijkheden van je uitbouw. Zo ben je zeker van een realisatie volledig op maat van jouw wensen en eisen. Interesse? Kom gratis in contact met diverse experts actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

 

 

Uitbouw in aanbouw zijkant woning

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen