Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw slaapkamer

Veel mensen willen een uitbouw om extra leefruimte in de woonkamer of keuken te verwezenlijken. Maar om verschillende redenen kan het ook nodig zijn om een extra slaapkamer te maken van de uitbouw.

Een slaapkamer kan worden uitgebouwd aan een andere slaapkamer maar ook aan de woonkamer. Bij de geboorte van een kind wordt er vaak gekozen voor het uitbouwen van de slaapkamer om zo een extra slaapkamer te maken. Maar bij het achteruitgaan van de mobiliteit kan er ook gekozen worden voor het uitbouwen van de woonkamer en daar een slaapkamer van te maken.

Een slaapkamer op de begane grond is een vereiste

Na lange tijd in een huis gewoond te hebben is het niet meer fijn om te moeten verhuizen. Door het achteruit gaan van de mobiliteit door ouderdom of ziekte kan het wenselijk zijn om op de begane grond een slaapkamer te maken. Als een uitbouw op de begane grond op een gegeven moment een vereiste wordt dan kan dit snel verwezenlijkt worden. Door middel van een uitbouw kan dit vrij eenvoudig geregeld worden zonder dat de woonkamer, keuken en andere ruimtes kleiner worden. Een uitbouw zorgt in alle gevallen voor extra ruimte en in dit geval ruimte om te overnachten.

Afscheiding van de ruimte kan op verschillende manieren

Bij het plaatsen van een uitbouw zal de gevel worden doorgebroken en wordt er één grote ruimte gecreëerd. Maar aangezien de uitbouw van de woonkamer gebruikt gaat worden als slaapkamer is het niet fijn om zonder enkele afscheiding met de woonkamer of keuken te slapen. Als het geen probleem is dan is het natuurlijk niet nodig om een afscheiding te plaatsen tussen beiden ruimtes.

Om wat privacy te hebben is het handig om een afscheiding te maken. Je kunt op verschillende manieren de uitbouw op een gescheiden kamer te laten lijken. Het gebruik maken van gordijnen is één van de meeste voorkomende oplossingen. Tussen beiden ruimtes een gordijn plaatsen kan op verschillende momenten zorgen voor een afscheiding van de ruimtes. Ook kun je gebruik maken van een kast of ander groot meubel dat een scheiding kan vormen tussen de slaapkamer en woonkamer.

Een slaapkamer vergrootten

Naast alle praktische redenen kan het ook fijn zijn om in een slaapkamer extra ruimte te creëren. Bij het uitbouwen van een slaapkamer wordt de slaapruimte uiteindelijk groter. Dit kan een wens zijn omdat er weinig beweegruimte is of omdat er een bed bij moet komen. In alle gevallen is het wel belangrijk om te zorgen voor goede isolatie en afwerking. Het is bij een slaapkamer belangrijk dat de ruimte goed geïsoleerd is zodat ook in de winter de temperatuur aangenaam kan zijn in de kamer. Ook de afwerking van de slaapkamer is belangrijk. Zeker als de slaapkamer voor een kind bedoelt is, wil je niet dat hij/zij in een niet-afgewerkte ruimte moet slapen.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen