Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw slaapkamer

Veel mensen willen een uitbouw om extra leefruimte in de woonkamer of keuken te verwezenlijken. Maar om verschillende redenen kan het ook nodig zijn om een extra slaapkamer te maken van de uitbouw. Op die manier heb je een extra slaapkamer op het gelijkvloers. Dat kan handig zijn als je minder mobiel bent. Ben je benieuwd naar meer informatie? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Uitbouw slaapkamer: afscheiding
Een slaapkamer vergroten
Kom in contact met vaklui!

 

 

Waarom een slaapkamer uitbouw maken?

Mensen die met de leeftijd of om andere redenen minder mobiel worden, kiezen er vaak voor om te verhuizen naar een huis waarin ze vrijer kunnen bewegen. Het is echter fijner om in je eigen woning te blijven wonen en daarom kan het handig zijn om een slaapkamer op de begane grond te hebben. Van een uitbouw een slaapkamer maken, is daarom ideaal.

Wil jij graag meer informatie over een uitbouw slaapkamer maken? Dan kan je steeds terecht bij onze professionals. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met experts!

 

Uitbouw slaapkamer: afscheiding

Bij het plaatsen van een uitbouw wordt de gevel doorbroken om één grote ruimte te creëren. Als je de uitbouw echter wil gaan gebruiken als slaapkamer, heb je in de meeste gevallen toch nood aan een afscheiding met de woonkamer of keuken.

Je kan op verschillende manieren voor privacy zorgen tussen de uitbouw en de rest van de woning. Zo kan je bv. gebruik maken van gordijnen. Dit type afscheiding is relatief goedkoop en werkt flexibel. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om een meubel als afscheiding te gebruiken of een valse wand te plaatsen.

Een slaapkamer vergroten

Naast alle praktische redenen kan het ook fijn zijn om in een slaapkamer extra ruimte te creëren met een uitbouw. Dat kan een wens zijn omwille van bv. te weinig beweegruimte of omdat er een bed moet bijkomen. In ieder geval is het belangrijk dat je zorgt voor goede isolatie en een degelijke afwerking. Op die manier bevind je je niet in een ijzige kamer in de winter.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen