Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Glazen uitbouw

Bij een uitbouw kun je kiezen uit verschillende materialen zoals hout, baksteen of aluminium. Maar je kunt natuurlijk ook voor een uitbouw kiezen die volledig gemaakt is van glas.

Een glazen uitbouw geeft een mooie uitstraling aan jouw woning en zorgt voor gigantisch veel lichtinval. Een glazen uitbouw is een kwestie van smaak en wordt steeds vaker gekozen. Bij een woning die meer licht kan gebruiken, is zo een uitbouw een aanrader.

Voorbeeld glazen uitbouw

Het grote voordeel

De vele ramen in een glazen uitbouw zorgen voor een connectie met buiten en vormt een overgangsgebied tussen huis en tuin. Echter is het vaak niet echt een onderdeel van de leefruimte. De glazen uitbouw zorgt wel voor veel licht in een woning en is in de zomer een fijne plek om te zijn.

Wat kost een glazen uitbouw?

Iedere uitbouw kost geld en ook een glazen uitbouw is niet goedkoop, maar wel een stuk goedkoper dan een stenen of houten uitbouw. Het plaatsen van een glazen uitbouw kan al vanaf €1.500 per vierkante meter volledig afgewerkt. De uiteindelijke kosten van een glazen uitbouw zijn dus een stuk lager maar een serre vormt meer een verlenging van de tuin dan van het huis. Een glazen uitbouw is dus een tussenoptie als je twijfelt tussen een serre en een uitbouw. De tuin en het huis vormen één geheel door de plaatsing van een glazen uitbouw. Het plaatsen van een glazen uitbouw is een goede keus om veel ruimte te creëren en ook de lichtinval in huis te vergroten. En dan is de prijs ook nog fijner dan bij een houten of stenen uitbouw.

De oplevertijd van een uitbouw van glas

Het plaatsen van een glazen uitbouw gaat vaak een stuk sneller dan een normale uitbouw. De aannemer hoeft niet ter plaatse een uitbouw te gaan metselen en kan de glazen gewoon in de werkplaats voorbereiden. Zo hoeven de aannemers op de plaats niet veel werk te verrichten en is het binnen een mum van tijd geplaatst. Als je voor glas kiest heb je dus minder overlast in en rond jouw huis. De dagen dat er werklui over de vloer zijn, zijn bij het plaatsen van een glazen uitbouw nihil. Op deze manier heb je wel een mooie glazen uitbouw maar niet de overlast van een houten of stenen uitbouw.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen