Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Materialen

Het is handig om de uitstraling van een uitbouw overeen te laten komen met de woning. Een belangrijk onderdeel daarbij is de materiaalkeuze.

Het materiaal van de uitbouw zorgt voor de uiteindelijke uitstraling van de uitbouw. Er zijn eigenlijk twee standaard materialen die vaak worden gebruikt, namelijk: hout of stenen (gemetselde uitbouw). Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van overige materialen en ook het combineren van materialen wordt steeds meer geaccepteerd.

Hout

Bij een houten uitbouw is vaak gekozen voor een mooie zachte houtkleur die past bij de stijl van het huis. Een houten uitbouw zorgt voor een warme en authentieke uitstraling. Naast de mooie uitstraling is ook de prijs van hout een groot voordeel. Hout is namelijk relatief goedkoop, vooral in vergelijking met steen. Ook is een houten uitbouw een stuk lichter en dus ook makkelijker te plaatsen en bevestigen. Natuurlijk verschilt de prijs wel per houtsoort en per uitbouw.

Houten skelet uitbouw maatwerk

Baksteen

Een uitbouw die gemetseld is van stenen zorgt voor een gigantisch stevige constructie. Het zal dus langer meegaan dan alle andere materialen. De stenen zorgen ook automatisch voor extra isolatie wat een pluspunt is wanneer de uitbouw echt als woonkamer, slaapkamer of keuken gebruikt zal gaan worden. De stevigheid en het gewicht van stenen zorgt er wel voor dat er altijd een fundering nodig is. Zonder fundering zal de stenen uitbouw gaan verzakken en is de kans op scheuren erg groot. Het bouwen met stenen kost meer tijd dan met andere materialen. Bij het kiezen van stenen is het belangrijk om de kleuren overeen te laten komen met de woning om zo één geheel te creëren.

Stenen uitbouw

Overige materialen

Naast de twee standaard materialen worden uitbouwen ook steeds meer van alternatieven opties gemaakt zoals: aluminium, kunststof of glas. Aluminium wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt door de moderne uitstraling en de oneindige mogelijkheden. Doordat aluminium erg licht is, is er minder fundering nodig en kan daarop worden bespaard. Ook heeft het een isolerende werking waardoor ook de kosten voor isoleren naar beneden zullen gaan. Aluminium heeft ook weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur.

Daarnaast kun je ook kiezen voor kunststof, een licht materiaal wat ook onderhoudsarm is. Het grote voordeel van kunststof is, dat het komt in allerlei kleuren. Kunststof heeft een strakke en stoere uitstraling en is sterk en duurzaam. Het is ook mogelijk om verschillende materialen te combineren zoals hout en glas of steen en kunststof.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen