Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Materialen voor een uitbouw: overzicht

Uiteraard wil je dat je toekomstige uitbouw een harmonieus geheel vormt met de rest van je woning. De materiaalkeuze is op dat vlak cruciaal. Hout en bakstenen zijn en blijven de meest populaire keuzes, maar ook enkele alternatieven steken de neus aan het venster. Een kort overzicht!

Ga snel naar:
OPTIE 1: uitbouw in hout
OPTIE 2: uitbouw in baksteen
OPTIE 3: uitbouw in andere materialen
CONCLUSIE: wat kies ik het best?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

OPTIE 1: uitbouw in hout

uitbouw hout voorbeeld

Een houten uitbouw zorgt voor een warme en authentieke uitstraling. Bovendien kan je dit duurzame materiaal ook combineren met andere materialen als steen, pleisterwerk, metaal, … Naast de prachtige uitstraling is ook de prijs een voordeel. Hout is gemiddeld goedkoper dan een uitbouw uit baksteen. Daarnaast is zo’n constructie lichter en dus makkelijker om te plaatsen. De gemiddelde kosten hangen wel sterk af van de gekozen houtsoort.

 

OPTIE 2: uitbouw in baksteen

uitbouw baksteen voorbeeld

Een gemetselde uitbouw is natuurlijk de meest stevige constructie. De bakstenen zorgen automatisch ook voor extra isolatie. Een groot pluspunt als je de uitbouw echt als volwaardige leefruimte wil gebruiken. Uiteraard heb je wel een stevige (betonnen) fundering nodig voor dit type constructie. Anders loop je het risico dat er op termijn verzakkingen optreden. Ga je je bakstenen kiezen? Zorg er dan voor dat de kleur overeenkomt met de stenen van je woning zelf.

 

OPTIE 3: uitbouw in overige materialen

uitbouw glas voorbeeld

Naast hout en steen zie je ook meer en meer constructies in andere materialen als aluminium, kunststof of glas. Ook combinaties van materialen zijn erg in trek. Wat dacht je van een deels gemetselde uitbouw met kunststof panelen of een glazen uitbouw met een houten bekleding? Het is allemaal mogelijk!

 

Welk materiaal kies ik het best voor mijn uitbouw?

Dat hangt volledig van jouw persoonlijke wensen, het doel van de uitbouw en natuurlijk je budget af. Wil je je uitbouw bv. als leefruimte gebruiken gedurende het hele jaar en heb je voldoende budget? Dan is een gemetselde constructie ideaal. Maar ook met hout of een combinatie van materialen geef je de uitbouw van je dromen vorm.

TIP: vraag naar de mogelijkheden bij meerdere vakbedrijven. Zo krijg je een goed overzicht van je opties en maak je een weloverwogen materiaalkeuze. Je komt gratis in contact met professionals actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen