Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs uitbouw 2024: grootte, model, ...

Overweeg je om een uitbouw te plaatsen aan je woning? Dan wil je in eerste instantie natuurlijk weten wat zo’n project je gaat kosten. De prijzen voor een uitbouw hangen vooral af van de grootte van de constructie en het model, maar ook de materialen, het aantal kozijnen en deuren, … spelen een rol. In dit artikel zetten we de gemiddelde kosten en deze prijsbepalers op een rij!

Ga snel naar:
Prijs volgens materiaalkeuze
Prijs volgens aantal kozijnen
Prijs volgens isolatie en afwerking

Ontvang nu prijsoffertes!

 

 

Wat met de prijzen van een uitbouw volgens grootte en model?

De kostprijs van een uitbouw aan je woning hangt vooral af van de gewenste grootte en het model. Aan welke prijzen mag je je dan verwachten? Een kort overzicht:

  • Grootte van de uitbouw: een uitbouw van 2 x 2 m heb je al voor gemiddeld 10.000 euro. Ga je groter met een oppervlakte van bv. 6 x 2 m? Dan ga je al snel richting de 25.000 euro. Belangrijk om te weten: hoe groter het aantal vierkante meter van je uitbouw, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter.
  • Model van de uitbouw: ook het type uitbouw bepaalt in grote mate het kostenplaatje. Zo heb je bij een prefab uitbouw minder keuzevrijheid, maar de prijs ligt gemiddeld wel lager dan bij maatwerk. Daarnaast spelen ook de stijl en de vorm een rol. Zo komt een moderne uitbouw gemiddeld duurder uit dan een klassieke variant.

BELANGRIJK: de gemiddelde totaalprijzen voor een uitbouw liggen tussen de 15.000 à 60.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Ben je benieuwd naar een precieze prijs voor de uitbouw die jij wil laten plaatsen? Ontvang nu vrijblijvend meerdere prijsoffertes op maat!

 

 

Prijs uitbouw volgens materiaalkeuze

Door slim te spelen met materialen kan je de kostprijs van je uitbouw binnen de perken houden. Zo komt een prefab uitbouw in hout en kunststof uiteraard goedkoper uit dan een gemetselde uitbouw op maat. Het is wel belangrijk om te kijken wat bij jouw woning past. De stijl en het karakter van een uitbouw mogen uiteraard niet vloeken met de rest van je huis. Je moet dus een goede afweging maken tussen stijl en budget bij je materiaalkeuze.

Voorbeeld gemetselde uitbouw

 

Prijs uitbouw volgens aantal kozijnen

Hoe meer kozijnen en deuren er in een uitbouw komen, hoe hoger de kosten. Dat buitenschrijnwerk plaatsen kost namelijk meer tijd en voorbereiding en dus ook geld. Ook hier maak je dus best de afweging tussen je persoonlijke wensen, je wooncomfort en het budget dat je wil besteden.

TIP: soms is het mogelijk om het bestaande kozijn naar voren te schuiven en mee te nemen in de uitbouw. Dit scheelt weer in de kosten.

 

Prijs uitbouw volgens isolatie en afwerking

Laat je de uitbouw casco plaatsen (zonder isolatie, afwerking, …)? Dan komt dat natuurlijk veel goedkoper uit. De kosten voor een perfecte afwerking lopen namelijk al snel op tot 10.000 euro per uitbouw. Je kan er dus voor kiezen om het isoleren en afwerken zelf te doen, maar dat is enkel aangeraden als je voldoende kluservaring hebt. Is dat niet het geval? Dan laat je de aannemer beter je uitbouw afwerken tot in de puntjes. Zo moet jij achteraf enkel nog je nieuwe woonruimte inrichten.

Wil je weten wat jouw uitbouw gaat kosten? Vraag nu gratis offertes op bij specialisten in jouw regio.

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen