Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw prijs

Als je overweegt om een uitbouw te laten bouwen is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat de prijzen zijn. Er zijn diverse factoren die de prijs bepalen en die zijn hieronder voor je op een rij gezet.

Het zijn echter wel indicaties. Als je exacte bedragen wilt weten is het handig om tot 4 offertes aan te vragen en zo een specifieker bedrag te krijgen voor jouw situatie. En beter te kunnen bepalen wat voor jouw woning en portemonnee de beste opties zijn.

Voorbeeld gemetselde uitbouw

De grootte

Een uitbouw van 2 meter x 2 meter kun je al laten bouwen voor €10.000, wat neer komt op iets minder dan 4 m2 aan extra woonoppervlak. Als je denkt aan een uitbouw van 6 meter x 2 meter dan kom je al snel op €22.000 voor 12 m2 extra woonoppervlak. Een standaard uitbouw is het goedkoopst, gevolgd door een klassieke uitbouw en de moderne uitbouw zorgt toch echt voor de meeste kosten.

Het model

Een standaard uitbouw kun je al vanaf €16.000 laten bouwen als het gaat om een uitbouw van 2 meter x 4 meter. Bij een klassieke uitbouw van diezelfde grootte kom je al snel op €18.000 en bij een moderne uitbouw gaan de prijzen al naar de €24.000.

Het zijn grote verschillen tussen de verschillende soorten modellen. Het is daarom belangrijk te kijken wat je budget is en in hoeverre een specifieke model wel relevant is. Sterker nog, er komen altijd nog extra kosten bij omdat je sowieso opnieuw je muren moet laten sausen en verven, maar ook nieuwe vloerbekleding moet laten leggen. Je kunt dan denken aan een all-in prijs van minimaal €26.500 voor het 2 meter laten uitbouwen van de woonkamer (5 meter breed).

Factoren die de prijs beïnvloeden

Welke factoren bepalen, naast de hierboven genoemde punten, de prijs nog meer? Een uitbouw is vaak een grote kostenpost en vraagt om veel logistiek geregel (vrij vragen van werk, meubilair verplaatsen/vernieuwen, opnieuw inrichten, schoonmaken, tuin opnieuw aanleggen etc.). Het bepalen van de prijs van een uitbouw is afhankelijk van verschillende factoren. Iedere uitbouw is anders en dat zorgt ervoor dat ook iedere prijs anders is. Maar de belangrijkste factoren die de prijs uiteindelijk bepalen zijn bij alle uitbouwen hetzelfde.

1) De grootte van de uitbouw
Zoals gezegd is de grootte van de uitbouw belangrijk, want een grote uitbouw kost meer manuren en materiaal en dus ook tijd. De makkelijkste factor om een prijs te kunnen bepalen is dus de grote van de uitbouw. Een richtlijn daarin is dat iedere vierkante meter €2.000 tot €3.000 kost. Als je een uitbouw van 12 m2 wilt dan kom je dus al gauw op €24.000 euro. Bedenk daarbij dat je dus betaalt voor ruimte, hoe meer ruimte hoe hoger de kosten zullen worden.

2) Materiaalkeuze van de uitbouw
Ook de materiaalkeuze is erg belangrijk, een uitbouw die volledig van hout gemaakt is of een prefab uitbouw, zal minder duur zijn dan een stenen uitbouw. Het is daarbij wel belangrijk om te kijken wat bij jouw woning past. Als een materiaal niet bij de woning past dan zal de uiteindelijk uitstraling van de uitbouw afdoen aan het daadwerkelijke gemak van de extra ruimte. Het type materiaal is daarom een keuze op basis van stijl en budget.

Muur slopen uitbouw plaatsen

3) Aantal kozijnen en deuren
Als er veel ramen en deuren in de uitbouw geplaatst worden dan moet daar rekening mee gehouden worden tijdens het bouwen. Dit kost tijd en geld. Hoe meer kozijnen en deuren er in de uitbouw moeten komen hoe hoger de uiteindelijk prijs zal worden. Het is natuurlijk wel mooi om er veel te hebben en zo de tuin en woning één te maken, maar dat moet natuurlijk wel haalbaar zijn in de kosten die daarvoor nodig zijn. Ook dit is een afweging tussen de kosten en de uitstraling van de uitbouw.

Soms is het mogelijk om het bestaande kozijn/raamframe naar voren te schuiven en mee te nemen in de uitbouw (vaak mogelijk bij woningen die niet ouder zijn dan 20 jaar en het kozijn, dus ramen en deuren, een geheel zijn). Dit scheelt weer in de kosten.

4) Isolatie, afwerking en fundering
Als de uitbouw tot in de puntjes is afgewerkt zijn daar natuurlijk ook kosten aan verbonden. De kosten voor een perfecte afwerking lopen al snel op naar de €10.000 per uitbouw (de eerder genoemde extra kosten). Je kunt ervoor kiezen om een afwerking tot aan het gips te laten doen en de verdere werkzaamheden zelf uit te voeren. Maar als alles piekfijn afgewerkt is dan kun je natuurlijk meteen beginnen met inrichten en het gebruiken van de extra ruimte die de uitbouw zal bieden.

Ook op het gebied van de afwerking is het belangrijk om te kijken naar persoonlijke wensen. In combinatie met je budget, kun je een goede keuze maken. Als je zelf handig bent dan is het aan te raden voor de variant te kiezen met de minste afwerking om zo de kosten te drukken. En zelf de laatste hand te leggen aan de afwerking van je nieuwe uitbouw.

Wil je weten wat jouw aanbouw gaat kosten? Vraag gratis offertes op bij specialisten in jouw regio.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen