Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw kelder

Paal schep bouwen Naast het uitbreiden van jouw woning aan verschillende kanten is het ook mogelijk om jouw woning naar beneden uit te breiden. Je kunt een kelder maken of jouw huidige kelder laten uitbouwen. Ook is het een mogelijkheid om in de tuin een kelder te laten bouwen.

Een kelder wordt vaak gebruikt als opslagruimte maar ook een logeerkamer, gamekamer, fotostudio of een fitnessruimte behoren tot de mogelijkheden. De kelder onder het huis kan ook gebruikt worden voor een garage, dan is er een inrit nodig waardoor de kosten hoger zullen zijn.

Veel extra eisen onder het huis

Het uitbouwen van een kelder is niet eenvoudig en brengt veel extra’s met zich mee. Bij het uitbouwen van een kelder is vooral het rekening houden met het grondwater belangrijk. Omdat je onder de grondwaterspiegel wilt bouwen, heb je een waterdichte ‘bak’ nodig waarin de ruimte gemaakt wordt.

Verder is het belangrijk om de luchtcirculatie in de kelder goed te regelen, zeker als het gebruikt gaat worden als kamer of een andere ruimte waar mensen leven. Het kan ook zijn dat je een kelder wilt laten bouwen om als garage te gebruiken. Dit is een makkelijker klus dan het plaatsen van een kelder als leefruimte. Bij een garage kelder kan de klus vaak al binnen een week geklaard worden.

Kelder uitbouw

Vergunning?

Het plaatsen van een kelder onder het huis of in de tuin mag in geen enkel geval zonder vergunning. Daarom is het belangrijk om meteen een vergunning bij de gemeente aan te vragen. Het aanvragen kan namelijk maximaal 8 weken duren. Ook kost het aanvragen van een vergunning geld, dit verschilt per gemeente. Vaak wordt er een bedrag van 2% van de totale kosten gerekend. Stel dat het uitbouwen van de kelder totaal €30.000 kost dan betaal je €600 aan leges aan de gemeente. Dit percentage verschilt per gemeente en is belangrijk eerst te onderzoeken en op te nemen in de begroting.

Wat kost het om een kelder uit te bouwen?

De kosten van het uitbouwen van een kelder verschillen vooral naar aanleiding van de grootte van de plek. Als een kelder onder het huis gerealiseerd moet worden, dan zal dit extra in de kosten lopen. De kosten zijn daarom lastig in te schatten. Er kan vanuit gegaan worden dat de kosten hoger zijn dan bij een gewone uitbouw. Ook worden er vaak nog extra kosten gerekend voor het transporteren van de waterdichte bak die in de kelder geplaatst moet worden. Een kelder plaatsen in de tuin, waar niet onder het huis gewerkt hoeft te worden, scheelt niet veel van het plaatsen van een uitbouw.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen