Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw kelder

Naast het uitbreiden van jouw woning aan verschillende kanten is het ook een optie om jouw woning naar beneden uit te breiden. Je kunt een kelder maken of jouw huidige kelder laten uitbouwen. Ook is het een idee om in de tuin een kelder te laten bouwen. In dit artikel ontdek je meer over de verschillende mogelijkheden van een kelder uitbouw!

Ga snel naar:
Extra eisen onder het huis
Uitbouw kelder: vergunning?
Hoeveel kost uitbouw kelder?
Kom in contact met vaklui!

 

Waarvoor kan je een kelder uitbouw gebruiken?

Een kelder wordt vaak gebruikt als opslagruimte maar ook een logeerkamer, gamekamer, fotostudio of een fitnessruimte behoren tot de mogelijkheden. Je kan een kelder onder het huis ook invullen als garage. Dan is er wel een inrit nodig, waardoor het prijskaartje stijgt.

Wil je graag meer informatie over het uitbouwen van een kelder? Dan kan je steeds terecht bij onze experts. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met vaklui in jouw buurt!

 

Extra eisen onder het huis

Het uitbouwen van een kelder is niet eenvoudig en brengt veel extra’s met zich mee. Bij het uitbouwen van een kelder is vooral het rekening houden met het grondwater belangrijk. Omdat je onder de grondwaterspiegel wilt bouwen, heb je een waterdichte ‘bak’ nodig waarin de ruimte gemaakt wordt.

Verder is het belangrijk om de luchtcirculatie in de kelder goed te regelen, zeker als het gebruikt gaat worden als kamer of een andere ruimte waar mensen leven. Het kan ook zijn dat je een kelder wilt laten bouwen om als garage te gebruiken. Dit is een makkelijker klus dan het plaatsen van een kelder als leefruimte. Bij een garage kelder kan de klus vaak al binnen een week geklaard worden.

Kelder uitbouw

Uitbouw kelder: vergunning?

Het plaatsen van een kelder onder het huis of in de tuin mag in geen enkel geval zonder vergunning. Daarom is het belangrijk om meteen een vergunning bij de gemeente aan te vragen. De aanvraag kan namelijk maximaal 8 weken duren.

Houd daarmee ook rekening met het prijskaartje, dat verschilt van gemeente tot gemeente. Vaak wordt er een bedrag van 2% van de totale kosten gerekend. Stel dat het uitbouwen van de kelder totaal €30.000 kost dan betaal je €600 aan leges aan de gemeente. Het is belangrijk om eerst uit te zoeken hoeveel je vergunning kost en die kostenpost dan ook op te nemen in je begroting.

Hoeveel kost een kelder uitbouw?

De kosten van het uitbouwen van een kelder verschillen vooral naar aanleiding van de grootte van de plek. Ook als de kelder onder het huis gerealiseerd moet worden, zal het prijskaartje oplopen. De uiteindelijke prijs is daarom lastig in te schatten. Er kan vanuit gegaan worden dat de kosten hoger zijn dan bij een gewone uitbouw.

Ook worden er vaak nog extra’s gerekend voor het transporteren van de waterdichte bak die in de kelder geplaatst moet worden. Een kelder plaatsen in de tuin, waar niet onder het huis gewerkt hoeft te worden, scheelt niet veel van het plaatsen van een uitbouw.

TIP: ben je benieuwd naar de prijs voor jouw kelder uitbouw? Dan kan je steeds beroep doen op onze vaklui. Via het onderstaande offerteformulier kan jij gratis en vrijblijvend met hen in contact komen:

 

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen