Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prefab uitbouw

Wist je dat het minimaal 5 à 8 weken duurt voordat een uitbouw bij jou aan huis staat: van fundering tot afwerking. Het creëren van extra ruimte is natuurlijk fijn, maar de overlast en hectiek die er vaak mee gepaard gaat niet. Tegenwoordig hoeft dit echter niet meer zolang te duren, want het realiseren van een prefab uitbouw neemt doorgaans 5 dagen in beslag. We bespreken er hieronder verder over.

Ga snel naar:
Voordelen
Werkwijze
Afwerkingsniveau & garantie
Offertes aanvragen

Prefab uitbouw: voordelen

Wat is een prefab uitbouw nu eigenlijk? Terwijl een standaard uitbouw op de plaats van bestemming wordt gebouwd, wordt een prefab uitbouw reeds in de werkplaats samengesteld en daarna getransporteerd naar de klant. Met een hijskraan wordt de constructie op z’n plaats gezet en afgewerkt.

Wat zijn hier nu de belangrijkste voordelen van? voor jou is dat de hectiek van de bouw al na een aantal dagen helemaal weg is. Doordat de uitbouw vaak grotendeels op maat wordt gemaakt, kun je deze verder naar eigen stijl vormgeven. Het plaatsen van een prefab uitbouw gaat ook gelijk gepaard met minimale overlast voor jezelf maar ook voor de buren en andere omwonenden.

Prefab uitbouw plaatsen? Neem dan een ervaren installateur in de arm! Via ons aanvraagformulier kom je in contact met diverse experts actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

Kunststof kozijnen prefab uitbouw

Prefab uitbouw plaatsen: werkwijze

Hoe gaat een professional te werk bij het plaatsen van je prefab uitbouw? Een overzicht van de verschillende stappen:

 1. Voorbereidende grondwerken

  Allereerst wordt het grondwerk gedaan en de fundering voor de uitbouw gelegd. Dit voorkomt dat het bouwwerk zal verzakken of gaat scheuren.

 2. Geveldoorbraak

  Daarna is het tijd voor het grove werk: de geveldoorbraak. Aangezien de uitbouw aan jouw woning wordt bevestigd, is het nodig om hier een opening te maken. Een specialist neemt hiervoor de nodige voorzorgen aangezien het om een dragende constructie gaat.

 3. Uitbouw plaatsen & afwerken

  De prefab constructie wordt (al dan niet met een hijskraan) op de gewenste plaats gezet. Vervolgens werkt de vakspecialist zowel de binnen- als buitenkant van je uitbouw verder af met materialen naar keuze.

 

BELANGRIJK: het ontwerpen en plaatsen van een uitbouw is specialistenwerk. Bovendien ben je misschien wel vergunningsplichtig. Vertrouw daarom op de expertise van een expert. Die adviseert je over de wetgeving, overloopt met jou de diverse mogelijkheden en inspireert je met voorgaande realisaties. Interesse? Start hier je aanvraag.

 

Prefab uitbouw: afwerkingsniveau en garantie

De plaatsing van een prefab uitbouw gaat razendsnel. Dit heeft echter geen negatieve invloed op de kwaliteit van het geleverde werk. De afwerking, bijvoorbeeld, kan verschillende dagen in beslag nemen wanneer je bijv. kiest om je uitbouw op locatie te laten verven. Doorgaans krijg je 10 jaar garantie op de gehele uitbouw, afhankelijk van expert tot expert.

Erkende installateur nodig? Ontvang gratis offertes op maat via het onderstaande aanvraagformulier en geniet snel van een prachtige prefab uitbouw:

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmensen