Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw dakterras

Door het plaatsen van een uitbouw kun je ook andere opties toevoegen. De uitbouw zorgt namelijk voor een vlakke plek waar je regelmatig van de zon kunt genieten. Je kan er dan ook voor kiezen om hier een dakterras van te maken. Maar wat zijn de regels op het gebied van burenrecht en hoeveel gewicht kan een dakterras op een uitbouw houden?

Ga snel naar:
Buren op de hoogte stellen
Maximale gewicht nagaan
Kom in contact met vaklui!

Kun je een uitbouw altijd omtoveren tot een dakterras?

Als je zelf een uitbouw op de begane grond hebt, kan je nagenoeg altijd een dakterras plaatsen. Het is wel belangrijk om bij de aannemer van de uitbouw na te gaan wat het maximale gewicht is dat is toegestaan op de uitbouw. Daarnaast is het aan te raden om het dakterras eerst te voorzien van goede tegeldragers en tegels om zo het gewicht op het balkon beter te kunnen verdelen.

Wil je graag meer informatie over een dakterras op je uitbouw? Dan kan je steeds terecht bij een van onze professionals. Start hier je aanvraag!

 

Stel de buren op de hoogte van de veranderingen

Het is belangrijk om de omwonenden op de hoogte te stellen van de mogelijke verandering. Iedere buur heeft het recht op uitzicht en misschien verhindert het dakterras dat uitzicht wel. Er is ook vaak een maximale hoogte waarop je mag bouwen om het uitzicht van de buren niet te belemmeren. Controleer deze hoogte zodat het dakterras zich niet buiten de toegestane afmetingen bevindt.

Ga na wat het maximale gewicht is

Bij het bouwen van zo een uitbouw is niet altijd rekening gehouden met de mogelijkheid om het dak de functie van een terras te geven. Het is daarom belangrijk om eerst even te kijken of het wel mogelijk is. De aannemer die de uitbouw gemaakt heeft weet dit het beste, dus contacteer die persoon gerust over je idee om een dakterras te laten aanbouwen.

Als je vertelt over de plannen om een dakterras te maken, zal de aannemer advies geven. Die weet doorgaans precies hoeveel een uitbouw kan hebben qua gewicht. Dat is namelijk niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook om lekkages te voorkomen.

 

Uitbouw dakterras

 

 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen