Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw dakterras

Door het plaatsen van een uitbouw kun je ook andere opties toevoegen. De uitbouw zorgt voor een vlakke plek waar je regelmatig van de zon kunt genieten.

Veel mensen kiezen er dan ook voor om op een platte uitbouw een dakterras te plaatsen en zo twee vliegen in één klap te kunnen vangen. Maar wat zijn de regels op het gebied van burenrecht en hoeveel gewicht kan een dakterras op een uitbouw houden?

Kun je een uitbouw altijd omtoveren tot een dakterras?

Als je zelf een uitbouw op de begane grond hebt, dan kun je eigenlijk altijd wel een dakterras daarop bouwen. Het is wel belangrijk om bij de aannemer van de uitbouw na te gaan wat het maximale gewicht is dat is toegestaan op de uitbouw. Daarnaast is het aan te raden om het dakterras eerst te voorzien van goede tegeldragers en tegels om zo het gewicht op het balkon beter te kunnen verdelen. Het plaatsen van een goed hek hoort ook bij de verandering van een plat dak naar een dakterras.

Heb je nog geen uitbouw dan kun je hier al rekening mee houden door bij de aannemer aan te geven dat er een dakterras op moet komen. Deze zou dan de draagkracht kunnen verhogen.

Uitbouw dakterras

Stel de buren op de hoogte van de veranderingen

Het is belangrijk om de omwonenden op de hoogte te stellen van de mogelijke verandering. Iedere buur heeft het recht op uitzicht en misschien verhindert het dakterras dat uitzicht wel. Er is ook vaak een maximale hoogte waarop er gebouwd mag worden om het uitzicht van de buren niet te verhinderen. Controleer deze hoogte zodat het dakterras zich niet buiten de toegestane afmetingen bevindt.

Ga na wat het maximale gewicht is

Bij het bouwen van zo een uitbouw is niet altijd rekening gehouden met de mogelijkheid om het dak een functie te geven. Het is daarom belangrijk om eerst even te kijken of het wel mogelijk is. De aannemer die de uitbouw gemaakt heeft weet dit het beste, dus contacteer hem over de situatie. Als je vertelt over de plannen om een dakterras te maken, zal de aannemer advies geven. De aannemer weet vaak precies hoeveel een uitbouw kan hebben qua gewicht en daarnaast is het maximale gewicht ook belangrijk om lekkages te voorkomen. Wordt deze vaak overschreden dan wordt de kans op een lekkage groter.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen