Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw woonkamer

Ben je het zat om altijd in een kleine woonkamer te leven? Dan kan een uitbouw de ideale oplossing bieden. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over de grootte van de woonkamer tijdens verjaardagen of feestjes. Dankzij de uitbouw creëer je meer leefruimte en kun je zonder zorgen de hele familie uitnodigen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je ontdekt ze in dit artikel!

Ga snel naar:
Uitbouw woonkamer: opties
Isolatie en afwerking
Kom in contact met experts!

 

Waarom kiezen voor een uitbouw woonkamer?

Het liefst wilt iedereen natuurlijk een grote woonkamer waarin de hele familie gemakkelijk kan zitten, maar helaas is dat niet altijd een standaard aanwezigheid. Als je die kleine woonkamer zat bent, kun je er natuurlijk voor kiezen om te verhuizen. Dat is echter een grote ingreep. Daarom is het de moeite waard om een uitbouw te overwegen. De woonkamer zal niet langer voor irritatie zorgen en biedt juist alleen maar mogelijkheden.

Wil je graag meer informatie over een uitbouw als woonkamer plaatsen? Dan kan je steeds een beroep doen op onze professional. Je kan gratis en vrijblijvend met experts in contact komen met experts via onze offerteservice.

 

Uitbouw woonkamer: opties

Bij het ontwerpen en plaatsen van een uitbouw zijn er uiteraard verschillende mogelijkheden. Allereerst bepaal je best hoe groot de uitbouw moet worden. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de regels van je lokaal bestuur hieromtrent. Het kan namelijk zijn dat je een vergunning moet aanvragen. Als het kan, blijf je best binnen de vergunningsvrije zone om geld te besparen.

Verder moet je ook een keuze maken uit de verschillende mogelijke materialen. Hout geeft een klassieke, warme uitstraling. Steen is daarentegen ietsje duurder, maar biedt wel meer stevigheid. Het is essentieel om dat je woonkamer uitbouw een stevige ondergrond heeft. Een degelijke fundering voorkomt het verzakken en scheuren van de uitbouw.

 

Isolatie en afwerking

Een uitbouw die ingevuld wordt als woonkamer, moet goed geïsoleerd en afgewerkt zijn. Als een uitbouw als garage gebruikt wordt, ligt dat anders. De woonkamer gebruik je echter veel en wil je van een comfortabele temperatuur voorzien doorheen het hele jaar. Bij het uitbouwen van je woonkamer is het belangrijk om de afwerking te laten voorzien door een specialist zodat die naadloos overgaan in elkaar.

TIP: laat je woonkamer uitbouwen door een expert! Die weet perfect wat die moet doen, kan je gericht advies geven en de klus vervolgens correct uitvoeren. Je vindt gratis en vrijblijvend vaklui in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:
 

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkende expert en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen