Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitbouw woonkamer

Ben je het zat om altijd in een kleine woonkamer te leven? Dan kan een uitbouw de ideale oplossing bieden. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over de grootte van de woonkamer tijdens verjaardagen of feestjes. Dankzij de uitbouw creëer je meer leefruimte en kun je zonder zorgen de hele familie uitnodigen.

Het liefst wilt iedereen natuurlijk een grote woonkamer waarin de hele familie gemakkelijk kan zitten maar helaas is dat niet altijd een standaard aanwezigheid. Als je die kleine woonkamer zat bent, kun je er natuurlijk voor kiezen om te verhuizen maar een uitbouw kan een grote verandering brengen. De woonkamer zal niet langer voor irritatie zorgen en biedt juist alleen maar mogelijkheden. Het bouwen van een uitbouw is goedkoper dan verhuizen en geeft minder stress en irritatie onderling. Een uitbouw plaatsen is in veel gevallen dus een perfecte oplossing voor een te kleine woonkamer.

Woonkamer uitbouwen

De mogelijkheden

Bij het ontwerpen en bouwen zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden. Je moet allereerst bepalen hoe groot de uitbouw moet worden, daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de regels van een vergunning. Een vergunning moet je bij de gemeente aanvragen en kost ook nog geld. Als het kan is het slim om binnen de vergunningszone te blijven en daarop geld te besparen.

Verder kun je kiezen uit verschillende materialen om de uitbouw mee te laten bouwen. Hout is goedkoop en geeft een klassieke warme uitstraling, steen is daarentegen iets duurder maar biedt meer stevigheid. Een uitbouw die moet dienen als woonkamer zal veel gebruikt worden en heeft daarom wel een stevige ondergrond nodig. Een fundering voorkomt het verzakken en scheuren van de uitbouw en zal deze de komende jaren goed en stevig op zijn plek blijven staan.

Belangrijk is de isolatie en afwerking

Een uitbouw die als functie woonkamer krijgt moet goed geïsoleerd en afgewerkt zijn. Als een uitbouw voor een garage wordt gemaakt is de mate van afwerking en isolatie minder belangrijk. Door dan te kiezen voor goedkopere materialen (dunnere isolatie etc.) kun je besparen op de kosten. De woonkamer wil je veel gebruiken en ’s winters wil je het daar niet koud hebben. De isolatie en plaatsing van verwarming (eventueel vloerverwarming) in de uitbouw is daarom essentieel.

Bij het uitbouwen van de woonkamer is het belangrijk om de afwerking volledig door de specialist te laten doen. Zodat de uitbouw echt een onderdeel wordt van de leefruimte en net zoals in eerste instantie kan dienen als centrum van het huis.

 

Offertes voor een uitbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een kwalitatief eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen